Ruilen en retourneren
Je hebt het recht om zonder reden en binnen 14 dagen na de dag waarop je alle artikelen uit jouw bestelling hebt ontvangen, van de aankoop van een of meerdere artikelen, af te zien (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen zoals je ook in een winkel doet.

 

Via de webshop kan je artikelen alleen retourneren, niet ruilen. Je kan natuurlijk wel een nieuwe bestelling plaatsen als je een ander artikel wenst te ontvangen.

 

Wanneer je van een aankoop af wilt zien, dien je dit binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van de bestelling aan Woonliefde te laten weten via info@woonliefde.com. De artikelen moeten worden geretourneerd in de originele verpakking, onder toezending van een kopie van de betreffende factuur. Je kunt dit retour zenden naar:

 

 Woonliefde

 De Wetterkamp 63

 8501 PL JOURE

 

LET OP: ONGEFRANKEERDE RETOURZENDINGEN WORDEN NIET GEACCEPTEERD, HOUD ER REKENING MEE DAT EEN RETOURZENDING ÁLTIJD GEFRANKEERD MOET ZIJN.

Wanneer en hoe betaalt Woonliefde de geretourneerde artikelen terug?
Wij zullen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Wanneer je de gehele bestelling retourneert, betaalt Woonliefde het aankoopbedrag van de gehele bestelling terug, inclusief de betaalde verzendkosten.
Wanneer Woonliefde de artikelen nog niet heeft ontvangen binnen voornoemde termijn, betaalt Woonliefde het aankoopbedrag terug op het moment dat de artikelen door Woonliefde zijn ontvangen.

 

 

Wat te doen bij een klacht over een bestelling?
Woonliefde doet er alles aan om je een perfect product te leveren. Mochten de bestelde artikelen onverhoopt niet aan je verwachtingen voldoen, dan dien je ons hier zo snel mogelijk per email van op de hoogte te stellen. Woonliefde zal dan proberen eventuele problemen of klachten altijd in overleg en op de best mogelijke manier op te lossen.